Monumenten

Sittard Rijksmonument Commercieel Woonhuis

RM33717 Sittard - Putstraat 3 : Winkel / Wonen

Restaurant-woonhuis gebouwd tussen twee opgaande panden als latere invulling. 

Locatie: Sittard, Putstraat 3
50° 59' 52" NB, 5° 52' 17" OL

Rijksmonument: 33717
Kadaster: STD00-F-1429

Bouwstijl: 

Bouwhistorie: Een pand vermoedelijk uit de 18e - 19e eeuw als restaurant-woonhuis gebouwd tussen twee opgaande panden als latere invulling.

Exterieur: Het pand heeft een zadeldak met zijdelinkse aansluiting tegen opgaande gevels. Aan de onderzijde een weinig uitstekende geprofileerde dakgoot op klossen. In het dakvlak aan de voorzijde een dakkapel met zadeldak met aan de voorzijde overstekende sierdaklijsten. Gevel uitgevoerd in metselwerk , aan de bovenzijde afgesloten met een sierlijst. Op de eerste en tweede verdieping segmentboogvensters met gestucte raamomlijstingen. Aan de onderzijde een winkelpui met deur en een deur voor toegang tot de bovenverdieping. Het gevelgedeelte tot  onder de ramen van de verdieping is gepleisterd. 

Putstraat 3 Sittard (FKG)

Wat is HIS?

HIS staat voor Historische Impuls Sittard-Geleen-Born en vormt de eerste drie letters van ‘historie’. HIS is de digitale geschiedenisbeschrijving van de gemeente Sittard-Geleen. Het is een initiatief van de Vereniging Sittards Verleden en is inmiddels ‘geadopteerd’ door de Federatie Historie Sittard-Geleen-Born.

Lees verder >